Het ontstaan van escapemail.nl

Hoe gek kan iets lopen? In maart werd ik via LinkedIn getipt over een Canadees spel. Een soort escaperoom achtige game die via de post bij de mensen thuis werd bezorgd. Aangezien ik in Nederland al escaperooms exploiteer binnen The Maxx in Veenendaal ben ik altijd wel bezig met verschillende varianten van escapen. Zo hebben we binnen The Maxx al 5 verschillende soorten. We hebben daar 4 grote escaperooms van 1 uur. We hebben een battle escape room. Dat zijn 2 identieke kamers naast elkaar. Je gaat met 2 teams tegelijk de kamers in en het team dat er als eerste uitkomt is de winnaar. In jouw escaperoom kun je zien hoe ver het andere team is, dus er is ook een andere druk die erbij komt. Als eerst in Nederland hadden we de flashcape escaperooms. Een kleine escaperoom geschikt voor 2-4 personen waar je maar een kwartier de tijd krijgt om te ontsnappen. Daar hebben we er 3 van. Allemaal escaperooms die fysiek op de locatie aanwezig zijn en waar je echt wordt opgesloten. In Maurik en Veenendaal bieden we ook een tablet-escapegame aan. Je gaat dan met je team op zoek naar way-points. Zodra je bij een way-point aankomt wordt de opdracht zichtbaar. Op deze manier kun je met grote groepen tegelijk een geweldige escapegame spelen. Als laatste hebben we onze La Casa de Papel VR escaperoom. Bij dit spel is de escaperoom niet echt maar in de virtuele wereld zichtbaar door middel van een VR-bril. Hierbij heb je fysiek informatie op tafel liggen die je moet vertalen naar de virtuele wereld. Helaas door Covid-19 liggen al deze escaperoom varianten stil. Escapemail brengt daarin een uitkomst!

Na veel heen en weer gemail, videocalls en Slack-berichten zijn we tot een geweldige samenwerking gekomen met www.mobileescape.ca Zij hebben een prachtige, 12 afleveringen, durende game bedacht. Ze versturen die in 12 afzonderlijke enveloppen. Iedere maand een nieuwe aflevering. Wij hebben het concept gekocht en mogen het nu vertalen en uitbrengen in het Nederlands Wij bedienen nu dus Nederland en België.

We zijn nu halverwege december en in November is ons eerste deel uitgekomen. In december hebben we deel 2 uitgebracht en vanaf januari 2021 komt deel 3 uit.

Om eerlijk te zijn zijn we overweldigd door het succes. We versturen nu dagelijks naar ruim 25 adressen, het aantal abonnees groeit gestaag en de reviews zijn geweldig. Het wordt dus erg gewaardeerd.

Zeker nu we met Nederland in een lockdown terecht zijn gekomen biedt dit spel natuurlijk uitkomst. We versturen per post en het is geschikt voor 1-4 personen. Nu mogen we nog steeds 2 (met kerst zelfs 3) personen thuis ontvangen. Hoe leuk om dit geweldige spel samen met vrienden te beleven? Zelfs 1,5 meter afstand houden kan hierbij!

Dus zoek je nog een leuke afleiding tijdens de lockdown? Wil je graag iemand verassen met iets leuks? Of ben je gewoon heel erg benieuwd? Bestel dan vandaag nog deze geweldige escaperoom voor thuis en beleef het deze kerstvakantie!

www.escapemail.nl